fbpx

Štampa na kanvas platnu

Penda doo pored već pomenutih usluga proizvodnje i prodaje reklamnog materijala bavimo se štampom velikih formata. Digitalnom štampom vršimo štampu na platnu tj kanvasu. Razvojem tehnologije i napretkom u oblasti štamparske industrije svakodnevno dolazi do novih projekata. Tako da od sada u našoj proizvodnji vršimo štampu na kanvas plantu tačnije slikarskom platnu. Kanvas plano je mateijal od 360 g po m2 grubog ktanja i premazom pa samim tim najviše podseća na materijal koji se koristio u najranijem dobu pri izradi starih slika i mapa pre pojave mašina. Štampa na kanvas platnu vrši se na mašini velikog formata i koriste se boje na vodenoj bazi koje su proverene i  ne škodljive po ljude. Tačnije može se reći potpuno bezbedne po ljude.  Po završetku štampe materijal se suši i seče na željeni formata kako bi se kasnije zategao na blind ram. Blind ram se pravi od letvica obično 3cm koji se spaja pomoću klinova. Ramovi takozvani blind ram se kod nas izradjuje od punog drveta, a isti je presvučen platnom tako da njegova boja ne utiče na vizuelni efekat.

Slike su od davnina bile predmet divljenja ljudi, da Vinči je svoju najpoznatiju sliku radio 1503 do 1505 godine. Da bi videlo tu sliku izmedju ostalih muzej Luvr  svake godine poseti preko šest miliona ljudi. Monaliza je uradjena uljanenim bojama na drvenoj dasci.  Ova slika i mnoga druga dela su vekovima privlačila mnogo pažnje kod auditorijuma pa se danas sve više primenjuje reprodukcija istih u raznim tehnikama. Nisu sva dela radjena na platnu ima i onih koje su na zidovima kapela i crkava a ljudi im se podjednako dive vekovima unazad.

Uradjene slike na slikarskom platnu tj na kanvas platnu mogu biti idealno rešenje da se radni prostor, kancelarija, izložbeni prostor ili pak kuća i stan oplemene. Na ovaj način možete dati lični pečat prostoru u kome svakodnevno obitavate u većem delu dana. Prednost kod ovog načina izrade slika na platnu jeste što sami možete birati koje motive želita da stavite u vaš prostor. Takodje i sam format slike može se uskladjivati sa vašim potrebama. U slučaju da je slika velika a prostor u kome se kači manje kvadrature slika može da uguši prostor. Neke od standardnih veličina slika jesu 50 x 40 cm,  80 x 60 cm , 60 x 100 cm, 120 x 100 cm. Kod ovog vida tehnike štampe mogu da se prave kompozicije dve, tri ili četri slike u kombinaciji koja ih povezuje. Osim reprodukcije slika , mogu se odštampati neke vama drage slike iz vašeg albuma. Popularno je da se štampaju slike sa motivima iz fimskih scena, filmski likovi, junaci crtaćih filmova, junaci iz stipova, pejzaži, vaše uspomene sa putovanja i sl.  Slike mogu da nam posluže i kao feng shui lek. Ova tehnika lečenja životnog prostora i prostora za rad je veoma popularna i često se primenjuje. Uz savete feng shui majstora možete popraviti energiju u vašem domu ili poboljšati poslovne okolnosti u koliko u vašem radnom prostoru, kancelariji, poslovnoj zgradi na vitalnim pozicijama postavite slike sa pravim motivima.

U svakom trenutku možete nas kontaktirati za bilo koji savet na ovu temu. U koliko imate vaše slike koje želite da obnovite i da ih iz digitalnog oblika prebacite na slikarsko platno tu će vam pomoći naši dizajneri. Moguće je pomoću raznih grafičkih programa da se neke stare fotografije iz vaše arhive srede i odštampaju na slikarskom platnu i na taj način bi se produžio njihov veek trajanja i vaše uživanje u njima.

Slika na kanvas platnu može biti idealan poklon za razne prilike, slavlja, rodjendane, venčanja, krštenja ili pak poklon dragoj osobi bez posebnog razloga.