fbpx

DTG je moderna i savremena tehnika štampe prevashodno na tekstilu. Najzastupljenija je kod štampe reklamnih majica, cegera , torbi, podloga za miš i sl.

 

Ovaj vid direktne štampe je nastavak razvoja tehnologije štampe u digitalnom svetu. DTG štampom moguće je postići štampu u punom koloru bez obzira da li se radi o svetloj ili tamnoj podlozi. Sliku po želji moguće je preneti na majici u punom koloru i rasteru bez dodatnog sredjivanja same fotografije.

Za tamne podloge poželjno je uraditi pred pripremu za štampu kako bi otisak bio postojaniji jer poznato je da se na primer sve tamen majice dobijaju bojenjem belog pamuka. U slučaju kada se rade tamne majice uvek prvo ide prajmer pa bela podloga a potom ide kolorni print.

Kod DTG štampe prednos je što je sam print pod rukom veoma mekan jer sama boja ulazi u same pore materijala koji se štampa. Dtg štampa je tehnika koja je još uvek u razvoju i prostora za napredak ima jer sam proces štampe je dosta spor pa je ovaj vid štampe prihvatljiv za manje tiraže.

+ 381653399973
X