fbpx

Digitalna štampa– najsavremenija tehnika štampanja!

Šta se štampa digitalnom štampom?

Digitalna štampa je veoma pogodna za proizvodnju manjih tiraža. Posebno kada je u pitanju štampanje vizit karti, memoranduma, flajera, brošura i sl.

 

Kada se opredeliti za digitalnu štampu?

Ovo je tehnika štampe koja je idealna za brze i hitne poslove, sa mogućnošću štampe i samo jednog primerka. Format štampe je 480 x 330 mm. Pored gore navedenih artikala koji se štampaju digitalnom štampom, ona može da posluži takodje za štampu nalepnica koje se kasnije lepe na zaglavlje kalendara, pa tako dobijamo gotov proizvod. Pored ovoga, takodje je praktična za proizvodnju etiketa za za razne proizvode koji se pakuju u kutijice od plastike drveta ili pak za staklenu ambalažu kao što su teglice ili flaše. Ovaj oblik štampe je pogodan za štampu i samo jednog komada, a pritom značajno ne utiče na cenu samog proizvoda.

 

Kad je reč o sertifikatima i diplomama ovaj oblik daje mogućnost da se iste personalizuju ili, ako za tim ima potreba, da se radi numeracija i kodiranje. U zavisnosti od potreba krajnjeg korisnika, ovaj oblik štampe je vrlo praktičan i primenljiv.  Kada se radi o diplomskim i seminarskim radovima digitalna štampa je neprevazidjena, jer je svaki rad moguće uraditi u samo jednom primerku za samo jedan dan. Razne nalepnice za obeležavanje vrata i prostora je moguće raditi ovom tehnikom- tu je obično potrebno samo  par komada pa je ujedno digitalna štampa i najpovoljnija.

Prednosti digitalne štampe

Prednost digitalne štampe se ogleda u brzini i kvalitetu štampe malih tiraža koji u ofsetu ne bi bili ekonomski opravdani, dok bi sama proizvodnja trajala mnogo duže, a samim tim i rok isporuke. Kod digitalne štampe moguće je štampati na mat i sjanim papirima, kao i na papirima različite teksture. Pored standardnih papira digitalnom štampom mogu se uštampavati takozvani modni papiri za izradu elegantih koverti, pozivnica za svadbe i krštenja, sertifikati, diplome i sl.

Digitalna štampa u štampariji PENDA

Digitalna štampa tehnološki napreduje iz dana u dan , tako se i mi se trudimo da pratimo taj napredak kako bi svi naši klijenti imali što bolji proizvod iz domena digitalne štampe. U našem proizvodnom pogonu nalazi se mašina za digitalnu štampu proizvodjača KONIKA MINOLTA. Kako bi naša ponuda i proizvodnja bila kompletna, uvrstili smo mašinu za digitalnu štampu u deo opreme koja nam je potrebna za brendiranje reklamnih materijala.

Odnos offset i digitalne štampe

Jako bitno je napomenuti da je ovo brz oblik štampe, ali ne toliko precizan i oštar kao što je offset štampa. Takodje,  offset štampa uvek treba da bude prvi izbor kada je u pitanju štampa velikih tiraža.

Za sva pitanja vezana za digitalnu štampu iz tabaka budite slobodni da nas kontaktirate.   

PENDA tim je tu za vas!

+ 381653399973