fbpx

UV Štampa je najsavremenija tehnologija štampe!

Na našem tržištu, UV štampa je intezivno zastupljena u poslednjih nekoliko godina.  Ovaj vid štampe postao je sve popularniji, jer su njegove mogućnosti štampe veoma velike!

Karakteristike UV štampe

Uv štampa je pogodna za uštampavanje različitih materijala od plastike, plastificiranog metala, aluminijuma, prirodne kože, drveta, klirit, forex, staklo  itd. Mašine za uv štampu su napravljene tako da mogu štampati komadnu robu, već oblikovanu ili materijale koje idu iz komada u vidu ploče.

 

Proces UV štampe

Štamparski proces se odvija tako što se na stolu mašine postavi predmet koji se štampa, aplikacija koja se štampa se kompjuterskim putem ubaci u mašinu koja po pokretanju pokreće glavu štampača duž materijala koji se štampa. Postoje uv štampači koji vrše štampu u oba pravca dok kod nekih je to samo u jednom pravcu. Naravno, štampa gde glava štampača radi u oba pravca je duplo brža i efikasnija!  Prilikom štampe u jednom pravcu štampa je sporija, ali je zato precizniija sa jasnijim nanosom boje. Posle nanosa boje predmet koji je odštampan osvetljuje uv lampa koja odmah momentalno zasušuje boju koja je naneta na predmet.  Uv štampa je dostigla veliku ekspanziju pa je danas zastupljena u malim štamparijama, kopi radnjama, a u isto vreme koristi se i u nekim industrijskim pogonima. 

 

Reklamni materijal i UV štampa

Kao i u svim drugim industrijama, tako i u reklamnom materijalu UV štampa je zauzela značajno mesto. Sve se više radi na proizvodnji reklamnog materijala koji je kompatibilan sa UV štampom. Pojavom ovog oblika štampe dizajneri su uvideli nove mogućnosti brendiranja u full koloru pa prave sve više aplikacija u skladu sa tim.

 

UV štampa u štampariji PENDA

Kod nas u pogonu PEDNA DOO vršimo UV štampu na hemijskim olovkama, upaljačima, privescima, sportskim flašicama, rokovnicima, notesima, usb memorijama, kliritnim stalcima, koznim torbama, pomoćnim punjačima, drvenim olovkama, setovi alata, kućnim setovima, zidnim i stonim satovima ….

 

Prednosti UV štampe

Karakteristike mašine za UV štampu

Prednost ovog oblika štampe i mašine koju mi posedujemo jeste što mašina na sebi ima CMYK boje plus belu i extra lak. To nam omogućava da vršimo podjednako dobro štampu na svetlim materijalima i predmetima. Bela boja nam omogućava dobru i vidljivu štampu kod crnih i tamnih predmeta jer se može podvući kao podloga da bi se sledeća boja istakla. Lak na mašini nam omogućava da odštampanu aplikaciju dodatno istaknemo  i naglasimo.

 

Brzina i jednostavnost

Prednost kod ovog oblika štampe je u tome što brzo i lako može da se pripremi i odštampa jedan komad bilo kog reklamnog proizvoda.  To nam daje mogućnost da vršimo izradu personalizovanih poklona sa posvetom! Pored toga što može da se radi posveta na jednom komadu bilo kog proizvoda uradjenog od raznih materijala, može da se radi i numeracija. Numeracija znači da se na svaki pojedinačni proizvod iz neke kolekcije tj. tiraža uradi odredjeni serijski broj.

 

Za sva dodatna pitanja i nedoumice vezane za UV štampu ili neku drugu uslugu, budite slobodni da nas kontaktirate! 

Tim štamparije PENDA Vam je na raspolaganju!

+ 381653399973
X