fbpx

Tampon štampa je deo naše ponude štamparskih usluga.

Ova tehnika štampe izborila se za svoje visoko mesto u štamparskoj industriji jer je prilično različita od ostalih oblika štamparskih usluga. Većina štamparskih usluga vezane su za štampu pretežno na papiru, što nije slučaj sa tampon štampom.

 

Prednosti tampon štampe

Mogućnost štampe na različitim materijalima

Tampon štampa je oblik štampe koji nije prvenstveno vezan za štampu na papirnoj galanteriji. Istakla se i pozicionirala po svojoj prednosti i mogućnosti štampe na širokoj paleti proizvoda napravljenih od različitih materijala.

Mogućnost štampe na predmetima različitih oblika i veličina

Druga prednost ove vrste štampe je u tome što nije ograničena oblikom ili veličinom predmeta koji se štampa. Zbog svoje fleksibilnosti ovaj oblik štampe je vrlo rasprostranjen i pomoću tampon štampe mogu se brendirati različiti predmeti i artikli poput delova za auto industriju, kozmetičku industriju , ambalažnu i svaku drugu visoko tiražnu industriju gde je potrebno markirati ili odštampati neki predmet.

Brza štampa sa kvalitetnim otiskom

Prednosti tampon štampe su i u brzoj proizvodnji sa kvalitetnim otiskom. Pogodna je za uštampavanje srednjih i većih tiraža pa sve do industrijske proizvodnje tj milionskih tiraža kao što su čepovi, poklopci  ili slični proizvodi. Ova tehnika je dosta zastupljena u industriji proizvodnje igračaka za decu. Takodje je našla primenu i u štampi na ulošcima za cipele patike i ostale predmete slične namene.

Kvalitet boja za tampon štampu

Na kraju, pogodnost tampon štampe je i što je tokom napretka dosta radjeno na proizvodnji boja koje su kompatibilne sa predmetima koji se štampaju. Tako kada je reč o štampi dečijih igračaka radi se sa proverenim bojama na vodenoj bazi koje su u potpunosti bezbedne po zdravlje dece.  Kada se radi o štampi na metalu ili nekoj od metalnih legura takodje je razvijena specijalna boja koja uz pomoć posebnih učvršćivača se dobro vezuje za svaki proizvod koji je napravljen od tih materijala.

Tampon štampa u štampariji PENDA

S obzirom na to da se kompanija PENDA bavi proizvodnjom i prodajom reklamnog materijala kod nas je tampon štampa primenjena za štampu i brendiranje reklamnih proizvoda. U našoj ponudi se nalazi više od 1000 različitih artikla reklamne galanterije napravljenih od raznih plastika, drveta, metala, stakla, kamena  i dr.

 

Šta se sve štampa tampon štampom?

Pomoću tampon štampe lako se dolazi do kvalitetnog i pouzdanog otiska na svim tim vrstama materijala , a uz pomoć raznih aditiva pogodna je  za štampu na različitim gumiranim predmetima. Najčešće štampani proizvodi ovom tehnikom štampe su  hemijske olovke, upaljači, privesci, notesi, čaše, šolje, piksle, satovi , usb memorije, i sva ostala reklamna galanterija.

 

Proces tampon štampe

Sam proces tampon štampe je vrlo jednostavan i lako primenljiv u praksi. Tampon štampa se bazira na prenosu boje uz pomoć silikonskog tampona sa klišea na predmet koji se  štampa. Što znači da se prvo željena aplikacija snima na film pa sa filma na polimerski kliše koji se kasnije ubacuje u tampon mašinu. Boja se nanosi na kliše, a silikonski tampon preuzima boju sa klišea u obliku aplikacije koja je snimljena. Takodje, tampon štampa je zastupljena svuda oko nas na predmetima koji se svakodnevno koriste.

Noviteti u tampon štampi

Svakodnevno pratimo sve novitete iz oblasti tampon štampe i trudimo se da ih implementiramo što pre u našem proizvodnom pogonu. U poslednje vreme i ova tehnika štampe kao i sve ostale doživela je transformaciju i ubrzanje digitalizacijom mašina i prateće opreme. U skladu sa tim napretkom postalo je moguće tampon štampom na željenom predmetu da se odštampa aplikacija u punom koloru. Tačnije pojavili su se višebojne tampon mašine kao na primer četvorobojna ili šestobojna tampon mašina koja u velikoj rezoluciji printa otiske koji daju vizuelni efekat kolorne štampe. Ovim tehnološkim napretkom omogućeno je lako rukovanje i upotreba tampon mašina u amaterske svrhe , pa je ljudi četo koriste za izradu raznih suvenira u kućnoj proizvodnji.

 

Tampon štampa je kod nas veoma dominantna jer se od samog početka rada u ovoj oblasti bavimo  njome, pa sa dugogodišnjim iskustvom možemo da se pozabavimo svim novim projektima koji su pred nama. Uverite se u naš kvalitet!

+ 381653399973