fbpx

Reklamne papirne kese sa štampom

Od davnina potreba za vrećama , torbama i kesama je bila velika jer su bile od velike pomoći za transport i nošenje razne robe. Godinama, decenijama pa i vekovima tražilo se rešenje i osavremenjavali oblici kesa od običnih platnenih džakova pa sve do reklamne kese u raznim oblicima i kvalitetu. U samom početku kese su se izradjivale od raznih prirodnih materijala sa grubom obradom. Razvojem raznih oblasti indutrije i trgovine sve više se težilo ka boljim, lepšim i kvalitetnijum kesama. Krajem devetnaestog veka dolazi se do nekih rešenja izrade kesa nalik današnjim i počinju prve serijiske proizvodnje kartonskih kesa za široku javnu upotrebu. Ubrzanim razvoja industrije i tehnologije počinju da se proizvode kese različitih oblika veličina i kvaliteta. Tako da danas na tržištima širom sveta imamo pvc kese, platnene kese, papirne kese i natronske kese od sirovog papira. Sve ove kese izradjuju se u mnogo različitih oblika i dimenzija po potrebi korisnika.

Reklamne kese i njihov značaj.                                                                                                                            Uporednim razvojom indutrije i tehnologije potrebama za promociju raznih proizvoda kesa postaju sastavni deo reklamnih rekvizita. Kese svih oblika i veličina postaju pogodne za brendiranje tj uštampavanje kompanija ili logotipa brenda koji se promoviše. Marketinške kuće ovaj reklamni proizvod sve više rabe u svojim akcijama i javnim promocijama za svje klijente.

 

Naša ponuda reklamnih kesa !          

U našoj ponudi reklamnih proizvoda imamo široku lepezu kesa. Pvc kese, papirne kese, natronske kese i platnene kese. O svim ovim vrstama kesa pisaćemo vam detaljno kako bi ste stekli uvid orazlikama kvalitetima i mogućnostima kako bi ste za vaše potrebe odabrali najbolju opciju.

Natron kese sa štampom 

U skaldu sa najmodernijim trendovima načina života od zdrave hrane pa do očuvanja životne sredine natronske kese su našle svoje pravo mesto i vreme za upotrebu.  Kese napravljene od natron papira su birazgradive pa su se tim svojstvom potpuno uklopile u savremene potreba za očuvanje životne sredine. Njihova upotreba je rasprostranjena od pakara, apoteka , radnje zdrave hrane, a u poslednje vreme sve više se koriste  u prehranbenim radnjam i supermarketima.

Papirne kese od natrona pogodne su za reklamne svrhe, razne kampanje , događaje i pakovanje poklona. Ovaj model kesa najčešće se brendira tj štampa tehnikom sito štampa. Štampa na njima se radi u jednoj ili dve boje dok je veći broj boja nepogodan za rad iz razloga što materijal kao podloga nije idealno ravan. Sito štampa se preporučuje za štampu manjih tiraža npr 300 kom, 500 kom, 1500 kom dok tiraži veći od 5000 komada idu na roto štampu. Roto štampom ovu vrstu kesa moguće je izbrendirati na sve četri strane od ivice do ivice dok kod sito štampe to nije izvodljivo. Veliku prednost natronskim papirnim kesama daje veliki izbor različitih dimenzija kesa što kod drugi vrsta kesa nije slučaj. Natron kese u ponudi imamo sa ručkom i bez ručke u zavisnosti od formata.

 

Papirne kese – ofset štampa

Kese sa najviše mogućnosti u proizvodnji i štampi jesu kese koje se rade ofset štampom. Kese proizvedene ovom tehnikom štampe se obično rade iz B2 formata od 170 ili 200 g kunzdruka. Štampa kesa u ofsetu se vrši  iz cmyk-a i tako se dobija efekat full kolora iz 4 osnovne štamparke boje. Po potrebi dizajna i želje klijenta može u štampu da se uvede i peta boja zlatna ili srebrna. Kada se kese štampaju ovom tehnikom prvo je potrebno da se snime filmovi i ploče po pripremi koja dolazi od dizajnera a zatim sa pločama po pripremi snimljnoj na istim se u lazi u fazu proizvodnje. Na valjkovima mašina se postavljaju ploče sa zadatim pripremama i potom se na iste nanosi boja na svaki valjak ide po jedna boja. Papirne reklamne kese iz ofset štampe po dnu se ojačavaju tako što se postavlja dodatni karton od tripleksa.

Kod papirnih kesa koje se rade ofset štampom gornje ivice kese se podvrću u krug kako bi mogle da ponesu što veći teret. Potom se na tim istim podvrnutim ivicama buše rupe kroz koje se ubacuju ručke koje su najčešće od kanapa. Ručke na kesam tj kanap može biti u boji kese ili u nekoj drugoj boji po želji klijenta. Kako bi se istakao kvalitet i elegancija proizvoda koji se prezentuje reklamne kese mogu da se dodatno oplemene uv završnicom. U takvim prilikama uv lak se štampa preko nekog detalja ili logotipa na kesi. Što se tiče cena za ovaj reklamni artikal ona je kao i za većinu proizvoda zavisna o tiražu koj se radi. Kao što je poznato nepisano pravilo u štampi jeste što je veći tiraž manja je cena i što je manji tiraž cena je veća. Preporučene  količine a da bi cena bila prihvatljiva jeste da tiraž bude npr 500 kom , 1000 kom i sl. U koliko se radi o potrebi za manjim brojem komada kesa onda je preporuka da radimo sito štampu na već gotovim kesama koje su pre toga već uradjene u jednoj boji pa se samo logotip i podaci naštampavaju. Takve kese takodje imamo u ponudi. 

 

Dina papirna kesa i Dina HD papirna kesa 

Ovo je model već toniranih reklamnih kesa koje se u ponudi nalaze u četri osnovne boje, bela, crna, crvenai plava. Dina kesa je formata 24 x38 x 9cm i one su već laminirane tj plastificirane i spremne za štampu. Dina kese preporuka je da se brendiranje vrši sito štampom.  Dina hd papirna kesa je horizontalno orijentisana kesa dimenzija 35 x 24 x 9 cm, takodje je plastificirana i preporuka je da se na njoj radi sito štampa. Ručke su uradjene od sintetičkog kanapa u boji kese.

 

U koliko vaše preduzeće, kompanija, zadruga, organizacija ili za vaše lične potrebe treba da se urade reklamne kese budite slobodni da nas kontaktirate. Pomoći ćemo vam da nađete pravo rešenje  za potrebe vaše akcije , promocije, proslave ili sličnih događaja. Naš tim dizajnera mladih  i iskusnih napraviće dizajnersko rešenje u koliko za tim imate potrebe.