fbpx
ekoloski promo proizvodi Pneda

Eko promo proizvodi- odgovoran izbor!

Da li i Vi spadate u grupu ljudi koja brine o svom okruženju? Želite da to radite i kroz razvijanje sopstvenog posla i marketinga?  U ovom tekstu Vam nudimo odgovore na neka od najvažnijih pitanja vezana za eko promo proizvode, kao i ideje za artikle koje možete uključiti u svoju kampanju.

Da li je potrošačima stalo?

Da! Brojne studije su pokazale da ukoliko potrošačima ponudite kao alternativu eko promo proizvod, izabraće upravo njega umesto nekog drugog. Sve se više govori o potrebi za recikliranjem i očuvanjem životne sredine. I najveći broj ispitanika je potvrdio da se oseća dobro kada može da uradi nešto dobro za okolinu. Ono na šta treba obratiti pažnju u odabiru ovih proizvoda je da su neki ipak korisiniji za životnu sredinu od nekih drugih.

Kako odabrati eko proizvod?

Već smo napomenuli da među ovim proizvodima postoje razlike. Kese za kupovinu, npr. se mogu koristiti više puta bez obzira na to na koji su način proizvedene. Ono na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira je da li je materijal od kog je proizvedena obnovljiv i da li je način proizvodnje energetski efikasan.  U Srbiji se odnedavno plastične kese naplaćuju u najvećem broju prodavnica. Te su mere preduzete sa ciljem da se potrošači osveste i smanje potrošnju kesa.  Pravi je trenutak da u svoju kampanju uključite eko torbe, cegere i rančeve!

Koji se eko proizvodi najčešće plasiraju potrošačima?

Već smo pomenuli torbe i cegere kao alternative plastičnim kesama. Ono što takođe možete uključiti u svoju kampanju su:

Biorazgradivehemijske olovke

Olovke spadaju u najrasprostranjenije promo proizvode. A ukoliko su i napravljene tako da ne zagađuju sredinu, biće pravi izbor za vašu reklamnu kampanju. Izdvajaju se od drugih i kvalitetom izrade i posebnim dizajnom koji govori u prilog činjenici da odabirom ove olovke, uradićete nešto dobro za svoje okruženje.

Notesi od recikliranog papira

Upotrebom ovakvih artikala direktno promovišete brigu i dobar odnos prema okruženju. Upotrebom recikliranog papira smanjuje se seča šuma i pospešuje širenje svesti o reciklaži.

Eko šolje za kafu

Razmislite samo o tome koliko se papirnih čaša dnevno upotrebi za tople napitke! A sada razmislite koliko bi se ta potrošnja smanjila ako bi se kafa sipala u termos šolje- računica je prilično jasna.

Upotrebom eko promo proizvoda postići ćete da Vam potrošači ukažu dodatno poštovanje jer brinete o planeti i smanjujete zagađenje. Ono što takođe treba imati u vidi da se njihova cena uglavnom ne razlikuje od cene drugih proizvoda, te na taj način nećete oštetiti sopstveni budžet.

Radite za prirodu i priroda će raditi za Vas!

Pozovite nas, Vaša štamparija Penda!