fbpx

DTF ŠTAMPA PRESLIKAČA

Dtf štampa preslikača je samo jedan mali deo u digitalizaciji i napretku ditalne štampe na tekstilu.  Svakodnevno sve veći broj štampara se okreće DTF ŠTAMPI koja je ovu industriju učinila bržom i konkurentijom.

 

ZAŠTO DTF?

DTF preslikač je rešenje za veliki broj problema i izazova sa kojima se moderna industrija štampe susreće. Pre svega DTF ŠTAMPA nam je omogućila sa vršimo štampu brzo, kvalitetno i u punom koloru na predmetima na kojima je do nedavno to bilo vrlo izazovno ili čak i nemoguće uraditi.

KVALITETNA DTF ŠTAMPA

Osim što je ubrzala sam proces štampe DTF PRESLIKAČI su znatno popravili kvalitet i oštrinu samog štampanog otiska. Dtf preslikači se rade na pet filmu  sa kojeg se kasnije prebacuju na sam predmet koji se brendira. Prebacivanje aplikacije sa pet filma na majicu, kačket, torbu , trakicu, podlogu za miša, neseser, notes i dr se vrši pod pritiskom u zagrejanoj termo presi na potrebnu temperaturu. U zavisnosti od materijala ( koža, skaj, tekstil, drvo plastika i sl) presa se zagreva na odredjenu temperaturu koja pogoduje tom materijalu kako nebi došlo do progorevanja ili nekog drugog oštećenja. U našem proizvodnom procesu koristimo najkvalitetnije pet filmove koji se kod nas na tržištu mogu pronaći. Koliko je bitan kvalitet pet filma toliko je važno da se isti upari sa kvalitetnim i sitno sejanim lepkom u prahu koji je neizostavan deo DTF ŠTAMPE.  Pre toga bitno je napomenuti da u DTF štampi imao opciju da štampu možemo koristiti dve vrtste pet filmova i to film koji se skida na toplo i film koji se skida na hladno. Ovo je veoma bitno iz razloga što jedan tip se koristi za odredjeni broj materijala dok se drugi tip filma koristi za druge vrste materijala.  Moguće je na primer koristiti pet film za hladno skidanje kod tekstilnih materijala ali to će ujedno i usporiti proizvodni proces pogotovo ako se radi o izradi velikog broja komada majica, kačketa , trenerki i drugih proizvoda uradjenih od pamuka. Dok je pet film koji se skida na hladno pogodan za rad na notesima, rokovinicima, neseserima, futrolama i sličnim krutim artiklima gde nije potrebno dodatno potvrdjivanje otiska .

Veoma važnu ulogu ima u svemu  lepak koji smo ranije pomenuli a u našem proizvodnom pogonu se trudimo da uvek imamo najkvalitetniji lepak koji koristimo a obzirom da imamo veliko tj više decenisko iskustvo u štampi.  Sam lepak je vrlo sličan lepku koji smo decenijam unazad koristili za sito preslikače, međutim sada je isti usavršen i dodatkom novih sastojaka postao još bolji i pruža fiksaciju boje za podlogu ne vezano za koji se materijal vezuje. Naravno tu sad iskustvo igra bitnu ulogu jer kao i kod sito štampe bitno je poznavanje same tehnologije jer lepak se vezuje na različite materijale pod dejstvom pritiska određene jačine kao i zadate temperature. Sam praškast lepak i kao i boje koje se koriste u DTF štampi imaju sertifikate koji garantuju kvalitet i bezbednost u samoj upotrebi na ljude i okolinu. Zapravo ovo je je tehnologija koja je u skladu sa očuvanjem životne sredine jer prilikom proizvodnog procesa a i prilikom korišćenja proizvoda sa Dtf tehnologijom nema zagađenja okloine ni opasnosti po korisnika proizvoda.

Priprema i dizajn za DTF štampu preslikača

Ono što trenutno najviše interesuje korisnike DTF štampe jeset kako i na koji način pripremiti fajl za štampu. Veliki broj naših klijenata ima pitanje da li je moguće slati samo fotografiju sa neta i odgovor je DA. Ovaj vid štampe je našao svoju primenu podjednako kod štampe samo jednog primerka i kod štampe velikih tiraža. Moguće je uraditi samo jednu majicu, kačket, duks, prsluk, notes, ili ćak napraviti personalizaciju inicijala i štampati poruku lične prirode. Naravno kada se radi profi priprema u vectorskom obliku onda je moguće iz štampe izvući i najsitnije detalje sa rasterima i prelivima boja u 1000 nijansi. Poželjno je da se pripreme koje se rade za serijsku štampu rade u photoshopu ilustratoru ili core drawe programu snimljeni u pdf vectoru kako bi se mogle uraditi dodatne korekcije pre pustanja u štampu. U koliko se radi o nekom komadnom poklonu i želi se štampati slika sa neta onda je potrebno da se skine slika koja ima malo bolju rezoluciju. U svakom trenutku na raspolaganju vam je naš mlad tim dizajnera koji vam mogu pomoći oko pronalaženja pravog rešenja.

 

 

Na sledećim linkovima možete pogledati neke od naših predhodnih radova DTF ŠTAMPE i drugih štamparskih oblasti. https://pendda.com/galerija-reklamni-materijal-olovke-upaljaci-privesci-mjice-dukserice-kacketi-rollup-plakat-flajer/

 

 

 

U potrazi ste za brzim i modernim načinom da napravite personalizovane poklone? DTF štampa preslikaca je odgovor na vašu potragu!

DTF (Direct to Film) stampa je najnovija tehnologija za štampu preslikaca koji se lepe na tekstil, drvene, plastične, najlonske površine i mnogo više. Ovo je proces gde se aplikacija štampa na film, a kasnije se u presi pod pritiskom i određenom temperaturom prenosi na površinu majice, dukserice, trenerke, šorceve, kačkete i drugih reklamnih proizvoda.

DTF stampa preslikača omogućava vam da kreirate personalizovane poklone po želji klijenta u kratkom roku. Samo pošaljite svoj dizajn, a mi ćemo se pobrinuti da se on prenese na vaš izabrani proizvod.

Ova tehnologija štampe je najmodernija i najbrža, što znači da možemo raditi i na samo jednom komadu, što je idealno kada se radi o brzoj izradi poklona po želji.

Nudimo širok izbor boja i materijala, tako da ćete sigurno pronaći proizvod koji odgovara vašim potrebama. Stoga, ako tražite savršen način da personalizujete svoj reklamni materijal ili kreirate personalizovani poklon, DTF stampa preslikača je pravo rešenje za vas!

 

GALERIJA


+ 381653399973