fbpx
Promo trendovi Penda

Da li ste ovo znali o promo proizvodima?

U svetu u kom se stalno dešavaju promene, nije uvek jednostavno ispratiti trendove i novitete. To se naročito odnosi na promo industriju i na sve promene koje se u ovoj oblasti dešavaju. Najtraženiji artikli su oni koji su moderni, ali i promišljeno izrađeni i korisni. Nije tajna da promotivni proizvodi deluju!

Ovo su neke zanimljive statistike kojih bi svaki prodavac, marketing menadžer ili vlasnik biznisa trebalo da budu svesni! Da li ste već čuli za bilo koju od ovih statistika?

1) Više od 7 od 10 prodavaca smatra promotivne proizvode izuzetno do umereno efikasnim oblikom oglašavanja! Razlog za ovu činjenicu leži u tome što su promo proizvodi uglavnom praktični i upotrebljivi, te stalno podsećaju na brend!

2) 90% potrošača je dobilo promotivni proizvod u poslednjih 6 meseci! Iako situacija koju je globalna pandemija izazvala nije išla u prilog potrošnji, sve kompanije su se trudile da i dalje osvajaju potrošače, kako različitim akcijama, tako i deljenjem promo proizvoda!

3) 75% marketara veruje da je kvalitet promocije = reputacija kompanije! A mi se slažemo!

4) 9 od 10 anketiranih reklo je da su spremni da se potrude da dobiju promotivni proizvod! Igranje nagradnih igara, slanje bar kodova, a sve u cilju da besplatno dobijete neki promo proizvod- jasno je da mnogi to vole!

5) 80% ima trenutnu reakciju kada prime promo poklon od kompanija za koje nikada nisu čuli! Efekat koji na taj način ostavljate na potrošača je veliki!

6) Top 5 omiljenih kategorija proizvoda onih koji su anketirani su: tekstilni proizvodi, zdravlje i lepota, tehnologija, hrana i piće i proizvodi za putovanja!

7) 8 od 10 potrošača želi da češće dobija promotivne proizvode.

8) 80% prosleđuje (odbacuje, prodaje, donira) promotivne proizvode koji više nisu vredni! Zato dobro razmislite u koje proizvode vredi da uložite novac!

Za sve dodatne informacije, pozovite štampariju Penda– jer mi smo vaši partneri ka uspehu!